Programajánló

Cserháti Zsuzsa a Magyar könnyűzene ikonikus énekesnőjének tehetsége és gyönyörű hangja előtt tisztelegve fél éves kutatómunka után életének meghatározó pillanataival és tanulságaival egy különleges előadás keretein belül mutatjuk be munkásságát. Igaz történet. Őszinte szavak, úgy ahogy ő mondta. Természetesen a legikonikusabb dalok sem maradhatnak ki az előadásból. Felcsendül a Boldogság gyere haza és a Hamu és gyémánt és természetesen az Édes kisfiam is.

Cserháti Zsuzsa élete, ahogyan még sosem láttuk

Rendhagyó módon szerettünk volna elmesélni Magyarország egyik valaha élt legnagyobb énekesnőjének a történetét. Szeretnénk, ha a közönség számára kirajzolódna a fellelhető interjúkból, beszélgetésekből, dokumentumokból az az út, amin neki végig kellett mennie, hogy mindig tudjuk és emlékezzünk rá, hogy a jövő nemzedék tehetségeit ne engedjük a semmibe veszni. Igaz történet. Őszinte szavak, úgy ahogy ő mondta. De cserháti Zsuzsa egy prózai előadásban nem lett volna hiteles. Őt mindenki a dalain keresztül ismeri, így a történeteket, az interjúkat és a korszakok mondanivalóit a legikonikusabb dalaival kötöttük össze, hogy a véges egy egésszé formálva, teljes képet kaphassunk, mi történt igazából. Ennek a sok mindennek kellett egy nevet találunk és az amúgy is több műfajt keverve, létrejött az előadás meghatározása, műfaja, azaz a dokumentarista koncertszínházi előadás.

Szereplők:
Horányi Juli
Ágoston Péter
Märcz Fruzsina

Billentyű, vokál: Kovács Felícián
Basszusgitár, vokál: Miklós Milán
Gitár, vokál: Bubnó Lőrinc
Dob: Weisz Nándor

Látvány: Horányi Juli

Asszisztens: Gáncs Nikolasz
Rendező: Dénes Viktor

Miért pont Boldogság... az előadás címe?

Ez egy kicsit összetettebb kérdés. Ebben a címben, ugyan úgy ahogy az előadásban is benne van az a gondolat is, hogy mi kell a boldogsághoz és kinek mi a boldogság. Ugyan ez az előadás Zsuzsáról szól, de közben mégis több dolgot üzen, több emberi sorsot is felkarol, többen magukra ismerhetnek. Feladni vagy csinálni bármi áron és hinni abban, ami nekünk a boldogság. Mi az a boldogság?

GALÉRIA

Fotók: Mészáros Csaba

Fotók: Gerencsér Anna

Fotók: Szamosvári Zsolt

Műsor és Jegyek

Időpont

Helyszín

Előadás címe

jegyár

Október 17.
Szerda 20:00

Hírös Agóra
Kecskemét

3.900 Ft